Transportbanden en rollen, geplaatst op diverse werkplekken, kunnen helpen het dragen of duwen te verminderen. Hierna volgen enkele voorbeelden.

Tijdens de d├ęcoupage worden grote rollen stof gecoupeerd naar kleinere rollen stof.

Het pakken en terugleggen gebeurt handmatig. Hierna worden de rollen ingepakt en verzonden. In diverse werksituaties zijn aanpassingen verricht om de fysiek belastende handelingen terug te brengen; bijvoorbeeld door een transportband te plaatsen tussen coupeertafel en inpaktafel komen twee tilmomenten te vervallen.

Transportband tussen coupeertafel en inpaktafel:

Met behulp van een hendel wordt de rol stof omhoog gebracht en via de kunststof rol met weinig weerstand verplaatst.

Omhoog brengen van doek m.b.v. een hendel:

Onderstaande foto laat een rek zien waarvan er nu direct gecoupeerd kan worden. In het verleden moesten de rollen handmatig worden gewisseld.

Direct couperen van doek vanaf een rek:

Met behulp van een hendel wordt de rol stof omhoog gebracht en via de kunststof rol met weinig weerstand verplaatst.

Verplaatsen van kunststof rol:

Andere diverse kleine aanpassingen: Uitgangspunt was om de medewerkers minder te laten tillen, dragen, trekken en duwen. Er zijn rollen geplaatst op diverse werkplekken om de duwkracht te verminderen. Er is een werkplek compacter gemaakt zodat er minder gelopen (gedragen) hoeft te worden met rollen stof en er zijn meerdere hendels geplaatst op de werkplekken om de rollen mechanisch op te tillen.
Deze rollende as zorgt ervoor dat bij het plaatsen van de rol op de tafel dit zonder weerstand gebeurt.

Rollende as:

Onderstaande foto geeft de laatste verbetering weer, dit is nog de oude situatie. In de nieuwe situatie worden er kleine wielen geplaatst onder de bak om duw- en trekmomenten te voorkomen.

Plaatsen van kleine wielen onder de bak:

Keur-inpaktafel: Rollen doek van ongeveer 35 kg. worden m.b.v. glijstaven in een doos gerold. Voorheen werden de rollen opgepakt, moest de medewerker 90┬░ draaien en daarna de rollen weer neerleggen.

Glijstaven voor rollen doek: